Masterclass

Mød en af Londons mest inspirerende dirigenter – og oplev helt nye sider af britisk kormusik

Vi kender Britten, Elgar og Vaughan-Williams – men hvad med skønne korkomponister som Howells, Dove, Mealor, O’Regan og McDowall?
Den 27. – 29. oktober får vi besøg af BBC Symphony Chorus’ nye dirigent, Neil Ferris, som også leder det professionelle kammerkor Sonoro fra London. Neil introducerer highlights i britisk kormusik på en hel lørdag for korsangere – omkranset af en masterclass for dirigenter.

 

Repertoiredag – lørdag 28. oktober kl. 10-16

Sammen med Neil Ferris har vi valgt 25 spændende værker fra den engelske kortradition – både Tudor-music, Victorianske perler og helt frem til det 21. århundredes nye talenter i Storbritannien.
Syng med sangere fra Voces Ensemble, når vi udforsker de mange spændende korværker. Deltagelse i repertoiredagen vil helt indlysende give inspiration til repertoirevalg for danske korledere. Alle noder er inkluderet i prisen.
Voces Academy samarbejder med de britiske forlag om at udstille yderligere repertoire, og der vil være mulighed for at købe ind med rabat.
Pris for deltagelse i repertoiredagen: 350 kr. (inkl. noder)
Tilmelding ved henvendelse til Christine Reuther (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.senest 14. oktober. Husk at angive om du kun tilmelder dig til repertoiredagen eller til både repertoiredagen og masterclassen.

 

Masterclass med Neil Ferris – søndag 29. oktober kl. 13-17

Neil er en efterspurgt lærer og har stor erfaring som dirigentpædagog – bl.a. en årrække som Head of Choral Activities ved  Royal Welsh School of Music and Drama. Lær den engelske tradition at kende indefra og med fortolkninger af nyklassikerne i britisk kormusik.
Detaljeret repertoire foreligger omkring den 1. oktober.
Pris for deltagelse i masterclassen: 1500 kr. for aktiv deltagelse
800 kr. for observatører

Deltagere på masterclassen har adgang lørdag den 28. oktober. Derudover er der mulighed for at deltage i dirigentskolens undervisning med Neil Ferris som gæst fredag den 27. oktober fra 15-18.

 

Tilmelding

Tilmelding  senest 1. oktober - Gå til: Voces Academy. Husk at angive om du kun tilmelder dig til masterclassen eller til både repertoiredagen og masterclassen.

Både masterclass og repertoiredagen foregår i Frihavnskirken (Willemoesgade 68, 2100 København Ø)

Masterclass - Faurés Requiem 3. – 5. November

I version for solister, kor, orgel og kammerensemble. Peter Hanke gennemgår forskellige arbejdsmetoder i oratorisk musik, og vi sammensætter kor, solister, orgel og kammerensemble stykke for stykke.

Som supplement til Faurés musik indeholder masterclassen værker af Jørgen Jersild og Niels la Cour.

 

Weekenden afsluttes med en koncert søndag 5. november kl. 16 med sangere fra Voces Ensemble og Voces Kammerkor akkompagneret af Daniel Bruun og et kammerorkester, dirigeret af Peter Hanke.

 

Tidsplan:
Fredag 15-18 – kor og klaver
Lørdag 10-16 – kor, orgel og kammerensemble
Søndag 13-15 – forprøve, koncert kl. 16

 

Pris:
2500 kr. for aktiv deltagelse
1000 kr. for passiv deltagelse
 

Tilmelding:

Tilmelding senest 1. oktober - Gå til: Voces Academy.

​Velkommen til Børnekorakademiets efterårsmasterclass - to dages fordybelse i børnekorledelse! Pia Boysen og Margrete Enevold er undervisere begge dage, og der vil være øvekor om lørdagen.

Praktiske oplysninger:

Tidsplan:
Fredag d. 3. november kl. 16 - 19
Lørdag d. 4. november kl. 10 - 16

Sted:
C-cafeen i Kirkernes Hus, Christiansvej 4, 7000 Fredericia

Tilmelding og betaling senest d. 13. oktober 2017.

Betaling til kontonummer: 2450 – 07 242 747 22. Som tekst til modtager, skriv venligst [”masterclass” + deltagernavn]

Tilmelding og spørgsmål kan rettes til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Priser:
Aktiv deltagelse begge dage: kr 2.000,-
Passiv deltagelse begge dage: kr 1.200,-
Prisen inkluderer frokost om lørdagen.

Børnekorakademiets Masterclass er støttet af Statens Kunstfond.

 

Læs mere her: http://bornekor.weebly.com

 

Nu er der mulighed for at lære at skrive vokalarrangementer med DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber som instruktør.
Hvert år skriver Phillip en lang rækker arrangementer for DR PigeKoret og har den seneste tid også arrangeret på bestilling af bl.a. DR VokalEnsemblet, Carl Nielsen Kvintetten, Ensemble MidtVest, DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret. 
 
“I forløbet dykker vi sammen ned i deltagernes egne arrangementer skrevet til lejligheden. Vi taler om harmonisering, stemmeføring, idiomatik, modulationer, stemmetyper, tekstlægning, intonation og notation og fokuserer på, hvordan man kan lave et arrangement for kor, der er velklingende og nemt at indstudere, men samtidig iderigt og med et personligt præg.”
 
Tidsplan:
  • 6. marts: Frist for tilmelding og oplysning om sangvalg. (Bemærk: dit valg skal godkendes af Phillip).
  • 22. april: Deadline for aflevering af sats.
  • 6. maj kl. 10-16: Gennemgang, indstudering og diskussion af satser. (Lutherkirken, Randersgade 3, Kbh Ø)
  • 13. maj kl. 10-16: Indstudering og diskussion af satser. (Lutherkirken, Randersgade 3, Kbh Ø)
Forløbet foregår dels på mail, dels i Lutherkirken den 6. og 13. maj.
 
Pris: 1.500 kr. for aktiv deltagelse
 
Tilmelding senest 6. marts.
For tilmelding og yderligere information gå til: Voces Academy