Mød en af Londons mest inspirerende dirigenter – og oplev helt nye sider af britisk kormusik

Vi kender Britten, Elgar og Vaughan-Williams – men hvad med skønne korkomponister som Howells, Dove, Mealor, O’Regan og McDowall?
Den 27. – 29. oktober får vi besøg af BBC Symphony Chorus’ nye dirigent, Neil Ferris, som også leder det professionelle kammerkor Sonoro fra London. Neil introducerer highlights i britisk kormusik på en hel lørdag for korsangere – omkranset af en masterclass for dirigenter.

 

Repertoiredag – lørdag 28. oktober kl. 10-16

Sammen med Neil Ferris har vi valgt 25 spændende værker fra den engelske kortradition – både Tudor-music, Victorianske perler og helt frem til det 21. århundredes nye talenter i Storbritannien.
Syng med sangere fra Voces Ensemble, når vi udforsker de mange spændende korværker. Deltagelse i repertoiredagen vil helt indlysende give inspiration til repertoirevalg for danske korledere. Alle noder er inkluderet i prisen.
Voces Academy samarbejder med de britiske forlag om at udstille yderligere repertoire, og der vil være mulighed for at købe ind med rabat.
Pris for deltagelse i repertoiredagen: 350 kr. (inkl. noder)
Tilmelding ved henvendelse til Christine Reuther (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.senest 14. oktober. Husk at angive om du kun tilmelder dig til repertoiredagen eller til både repertoiredagen og masterclassen.

 

Masterclass med Neil Ferris – søndag 29. oktober kl. 13-17

Neil er en efterspurgt lærer og har stor erfaring som dirigentpædagog – bl.a. en årrække som Head of Choral Activities ved  Royal Welsh School of Music and Drama. Lær den engelske tradition at kende indefra og med fortolkninger af nyklassikerne i britisk kormusik.
Detaljeret repertoire foreligger omkring den 1. oktober.
Pris for deltagelse i masterclassen: 1500 kr. for aktiv deltagelse
800 kr. for observatører

Deltagere på masterclassen har adgang lørdag den 28. oktober. Derudover er der mulighed for at deltage i dirigentskolens undervisning med Neil Ferris som gæst fredag den 27. oktober fra 15-18.

 

Tilmelding

Tilmelding  senest 1. oktober - Gå til: Voces Academy. Husk at angive om du kun tilmelder dig til masterclassen eller til både repertoiredagen og masterclassen.

Både masterclass og repertoiredagen foregår i Frihavnskirken (Willemoesgade 68, 2100 København Ø)

Masterclass - Faurés Requiem 3. – 5. November

I version for solister, kor, orgel og kammerensemble. Peter Hanke gennemgår forskellige arbejdsmetoder i oratorisk musik, og vi sammensætter kor, solister, orgel og kammerensemble stykke for stykke.

Som supplement til Faurés musik indeholder masterclassen værker af Jørgen Jersild og Niels la Cour.

 

Weekenden afsluttes med en koncert søndag 5. november kl. 16 med sangere fra Voces Ensemble og Voces Kammerkor akkompagneret af Daniel Bruun og et kammerorkester, dirigeret af Peter Hanke.

 

Tidsplan:
Fredag 15-18 – kor og klaver
Lørdag 10-16 – kor, orgel og kammerensemble
Søndag 13-15 – forprøve, koncert kl. 16

 

Pris:
2500 kr. for aktiv deltagelse
1000 kr. for passiv deltagelse
 

Tilmelding:

Tilmelding senest 1. oktober - Gå til: Voces Academy.

Den 17. - 18. marts 2017 afholder Voces Academy årets første masterclass i Danmark med Voces Kammerkor som øvekor - herunder professionelle sangere.
 
Ved Voces Academys masterclasses arbejdes med hele processen fra repertoirevalg, forberedelse og indstudering til den musikalske formning og udførelse af musikken.
Masterclassen vil fokusere på, hvornår man som kordirigent skal dirigere, og hvornår man skal instruere og tale om sine ønsker for musikken.
 
Tidsplan:
Fredag 17. marts: 15-18
Lørdag 18. marts: 10-16
Masterclassen vil foregå i Lutherkirken på Østerbro (Randersgade 3, 2100 Kbh Ø)
 
Pris: 
1.500 kr. for aktiv deltagelse 
1.000 kr. for passiv deltagelse 
 
Instruktør: Peter Hanke
 
Repertoire:
- Josef Rheinberger
- Paul Hindemith
- N.W. Gade
- Sergej Rachmaninov
 
For tilmelding og yderligere information gå til: Voces Academy
 
 
 

​Velkommen til Børnekorakademiets efterårsmasterclass - to dages fordybelse i børnekorledelse! Pia Boysen og Margrete Enevold er undervisere begge dage, og der vil være øvekor om lørdagen.

Praktiske oplysninger:

Tidsplan:
Fredag d. 3. november kl. 16 - 19
Lørdag d. 4. november kl. 10 - 16

Sted:
C-cafeen i Kirkernes Hus, Christiansvej 4, 7000 Fredericia

Tilmelding og betaling senest d. 13. oktober 2017.

Betaling til kontonummer: 2450 – 07 242 747 22. Som tekst til modtager, skriv venligst [”masterclass” + deltagernavn]

Tilmelding og spørgsmål kan rettes til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Priser:
Aktiv deltagelse begge dage: kr 2.000,-
Passiv deltagelse begge dage: kr 1.200,-
Prisen inkluderer frokost om lørdagen.

Børnekorakademiets Masterclass er støttet af Statens Kunstfond.

 

Læs mere her: http://bornekor.weebly.com

 

Nordisk kormusiks nyskabende nestor

Lørdag 4. Februar 2017 kl. 10 - 17.30
 
Sted:
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Københavns Universitet
Karen Blixens Vej 1, 2300 Kbh S
Korsalen, lokale 16.3.46
 

Her har I chancen for at møde en af den nordisk kormusiks største og mest indflydelsesrige skikkelser: Gunnar Eriksson. Vi er mange, som har mødt ham på stævner, kurser eller uddannelser, og hans viden, generøsitet og særlige evne til at få kor og liv til gå op i en højere enhed har gjort stort indtryk på hver og en af os. Gunnar er efterhånden oppe i firserne, men still going strong, og vi er meget glade for at vi har kunnet lokke ham hertil. 

Med sig har Gunnar det sublime RilkeEnsemble, som han stiftede som et instrument for nyere musik. Sammen har de haft et mangeårigt samarbejde med bl.a. Per Nørgård. Det vil vi høre meget mere om. Vi vil sikkert også komme til at synge. Og høre om et langt liv i kormusikkens tjeneste. RilkeEnsemblen er med i løbet af dagen, og slutter af med koncerten Röster och ekon i  en nærbeliggende kirke.  

Med Gunnars egne ord: 
“Jeg vil bruge denne dag til at reflektere over denne verden af poesi og musik, som har fyldt mit liv, hjulpet med at tyde dets mening, og har givet kraft og inspiration til at orke, dag efter dag. Enhver korleder, som har formået at holde sammen på sit kor, om så bare for et år, vil forstå hvad jeg mener. Repertoiret bliver noget af det som har drevet og inspireret mig i ca. 60 år, fra middelalder til nutid. Sammen med RilkeEnsemblen.”
 

Dette skal I ikke gå glip af. Så kort kan det siges. 

Dagens program
10.00-12.00 Gunnar Eriksson
12.00-13.00 Frokost
13.00-14.00 Gunnar Eriksson og Rilkeensemblen
14.00-16.00 Pause
16.00-17.30 Koncert RilkeEnsemblen og Gunnar Eriksson.
Koncerten finder sted: Vor Frelser kirke, Sankt Annægade 29, 1416, Kbh. K 
 
Deltagerbetaling 300 kr. for hele dagen inkl. en sandwich, en vand og koncertentré
 
Tilmeldingsfrist 1. februar 2017
 
Entré til koncert (for ikke-deltagere) 100 kr. i døren.
Koncertsted annonceres senere.